Preview Pokémon Scarlet & Violet Článek Šarlatoví a nachoví - co zatím víme o nové generaci Pokémonů?

Šarlatoví a nachoví - co zatím víme o nové generaci Pokémonů? | Kapitola 2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 6. 2022 14:00

Seznam kapitol

1. PODEVÁTÉ JSOU TU 2. KONTRAST DOB

Série Pokémon se vrací s další generací, už druhou na konzoli Switch. Se Sword & Shield se jí sice nepovedlo komunitu úplně uchlácholit, nyní má ale v rukávu eso v podobě inovované hratelnosti a úspěšného experimentu s Legends: Arceus. Co zatím víme o chystaných Scarlet & Violet?

Reklama

NOVÁ DOBA

Těch novinek ale Scarlet a Violet slibuje víc. Trochu neobvyklou premiérou jsou varianty profesorů. Po úspěchu Legends: Arceus se spekulovalo o tom, že charakteristické variování her, respektive tradiční vydávání v párech s odlišnými ansámbly příšerek, odchází do důchodu. Ale opak je pravdou. Scarlet a Violet se zřejmě bude točit kolem kontrastu minulosti a budoucnosti, což ukazují především noví legendární Pokémoni (o nich za chvíli), a reflektují to i profesoři. Světem vás totiž tentokrát nebude provádět jeden, ale hned dva odborníci na divoký život, respektive se u každé verze hry setkáte s jiným. Ve Scarlet se seznámíte s pravěkem laděnou Sada, na majitele Violet zase čeká budoucností říznutý Turo (pasada a futuro, tedy španělsky minulost a budoucnost). Konkrétní příběhové pozadí zatím autoři tají, jsem ale hodně zvědavý na to, jak, a zda vůbec dojde k propojení vyprávění obou důležitých postav.

Nová dvojce profesorů Sada a Turo
i Zdroj: Pokémon Company
Nová dvojce profesorů Sada a Turo

Vedle toho také víme, že v obou variantách bude hrát důležitou roli Nemona, vaše parťačka a zároveň konkurentka. Tradičně jde o nadšence do pokémoních bitev, zajímavě ale zní zmínka o tom, že není příliš zručná v hodu pokéballem.

ROZŠÍŘENÝ ZVĚŘINEC

Alfou a omegou série Pokémon ale nejsou profesoři ani kooperativní bitvy. Nejdůležitější jsou samozřejmě samotní Pokémoni. S prvním trailerem jsme se seznámili s ústřední trojicí starterů. Jejich popisky navíc naznačují, že se do hry podívá o něco komplexnější systém vlivu Pokémonů na okolní prostředí. Například přítulný Sprigatito by měl díky drbání packami uvolňovat vůni, která sníží odhodlání ostatních Pokémonů k boji. Lenivý Fuecoco zase umí absorbovat sluneční svit a okolní teplo, zatímco temperamentní Quaxly by měl být výborný plavec háklivý na svou pečlivě nagelovanou hřívu. Oficiální popisek uvádí, že pokud vyschne, bude Quaxkly pořádně namíchnutý. To by teoreticky mohlo mít zajímavý vliv na hratelnost a především podobné detaily dodají jednotlivým Pokémonům osobnost.

Kromě trojce starterů už známe i tři obyčejné obyvatele nového regionu. Pawmi je místní varianta obligátního elektrického hlodavce (svého Pikachua má každá generace a samotná kategorie se občas označuje jako pikachu-family). Bizarní Smoliv je prostě… ehm, živá oliva. Naopak Lechonk si okamžitě získal srdce hráčů nejen designem, ale i úsměvným jménem. I v tomto případě lze navíc upozornit na zajímavý popisek, dle kterého bude Lechonk vylučovat zápach, který odpuzuje hmyzí Pokémony. Takovou vlastnost teoreticky půjde využít v praxi.

Nakonec jsme se seznámili i s novými legendami. Koraidon symbolizuje již zmíněnou minulost, zatímco Miraidon atraktivní budoucnost. I proto Miraidon připomíná spíše stíhačku. Ostatně slovo korai v japonštině označuje starověkost, zatímco mirai budoucnost. Tvůrci tvrdí, že budou obě legendy mocnější, než jakákoliv jiná před nimi, což je celkem tradiční marketingový žvást, koncept kontrastu mezi dobami ale otevírá dveře zajímavé příběhové zápletce.

Vzhledem k zasazení ve stylu Španělska se nepochybně dočkáme variace na koridu

Už teď víme, že ani Scarlet a Violet nenabídnou kompletní dex všech 905 starších stvoření. Řada starých známých se ale samozřejmě objeví, jen v trailerech už jsme viděli třeba Pikachua, Larvitara, Gengara nebo Flaaffy. Své důležité místo určitě bude mít i Tauros, vzhledem k zasazení ve stylu Španělska se nepochybně dočkáme variace na koridu.

Uvidíme už 18. listopadu.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama