Remote play je ve střílečkách pomalé
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remote play je ve střílečkách pomalé

Remote play je ve střílečkách pomalé

Ondřej Švára

Ondřej Švára

13. 11. 2013 12:00 1
Reklama

Poté, co Sony koupilo technologickou firmu Gaikai, získalo cenný zdroj pro vývoj technologií na bázi streamované grafiky. Jedním z prvních sklizených plodů je služba Remote Play, která umožňuje hrát hru z běžícího Playstationu na handheldu Vita. Hodí se pro chvíle, kdy si chcete zalézt se svou konzolovou hrou třeba do postele.

Ovšem některé druhy her, respektive jejich žánry, se pro Remote Play příliš nehodí. Přiznal to sám jeden z architektů Playstation 4 Mark Cerny a mluvil právě o souvislostech mezi Vitou a novou PS4. Cerny upozorňuje na problém latence, tedy na mírné zpožďování grafiky za ovládacími povely. To podle Cernyho může vyautovat takové typy her, jako jsou střílečky nebo rychlé arkádové závody.

Cerny konstatoval, že vyšší latence je zkrátka průvodní jev současné streamovací technologie a že si toho hráči u rychlejších her nejspíš všimnou. Cernyho slova tak lze brát jako přátelské upozornění, že cloud, ať už ho buduje Onlive či Sony, je stále ještě v plenkách.

Cerny každopádně dodal, že spousta her funguje na Remote Play velmi dobře. Jedna z nejnovějších, která bude funkci podporovat, je například Diablo 3: Ultimate Evil Edition. Akční RPG se na PS4 objeví v průběhu příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama