Nahlédněte za oponu tvůrčího procesu Stellar Blade
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment / SHIFT UP Corporation
Stellar Blade Novinka Nahlédněte za oponu tvůrčího procesu Stellar Blade

Nahlédněte za oponu tvůrčího procesu Stellar Blade

David Bernard

David Bernard

13. 4. 2024 14:30 1

Již 26. dubna dorazí očekávané sci-fi dobrodružství Stellar Blade, na kterém pracují vývojáři z jihokorejského studia Shift Up. Ti nám nyní dávají možnost nahlédnout za oponu tvůrčího procesu.

Reklama

  • Tvůrci Stellar Blade nabízejí pohled do zákulisí vývoje
  • Video se věnuje myšlenkám, které předcházely vzniku hry
  • Řeč přijde i na hlavní postavy, premisu příběhu a nepřátelská monstra
  • O osudu lidstva se rozhodne již 26. dubna 2024, a to exkluzivně na herní konzoli PlayStation 5

Již za necelé dva týdny dorazí očekávané akční RPG Stellar Blade, za kterým stojí jihokorejské studio Shift Up. Tvůrci nám nyní v novém videu dávají možnost nahlédnout do zákulisí vývoje a hovoří o prvotních impulzech, díky kterým se zrodil samotný nápad na hru.

Základním stavebním kamenem myšlenky vytvořit Stellar Blade bylo rozjímání nad křehkostí lidstva v souvislosti s rapidním rozvojem umělé inteligence. Tvůrci nás ve videu seznamují s premisou příběhu, ve kterém se hlavní hrdinka Eve ocitne v boji proti neznámé formě života. Nikdo neví, odkud se nepřátelé zvaní Naytiba vzali, ale rychle se jim podařilo ovládnout apokalypsou zpustošenou Zemi. Lidstvo muselo po drtivém útoku nepřátel prchnout do vesmíru. Autoři se ve videu nechtějí pouštět do přílišných detailů, a to z důvodu příběhových spoilerů. Hlavní hrdince Eve bude pomáhat přítelkyně Tachy, inženýrka Lily a Adam, kterému se podařilo přežít na zdevastované Zemi.

Stellar Blade získá po vydání New Game+ a skiny zdarma. Mikrotransakce podle ředitele nehrozí
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment / SHIFT UP Corporation

Stellar Blade získá po vydání New Game+ a skiny zdarma. Mikrotransakce podle ředitele nehrozí

Jihokorejské studio Shift Up už se chystá na brzké vydání akční sci-fi Stellar Blade. Generální ředitel tak prozradil, že…

5. 4. 2024 18:00

Tvůrci popisují vznik postav, kterému předcházela tvorba a skenování jejich kostýmů. Cílem bylo dle autorů vytvořit velmi kvalitní a realistický vizuál. Nápad vytvořit Stellar Blade se dle autorů zpočátku setkával spíše s negativními reakcemi, a to z důvodu dominantního postavení mobilních her v Jižní Koreji. Další část videa se poté věnuje designu samotných Naytiba, monster, která ovládla Zemi. Inspirací pro vzezření nepřátel byl dle tvůrců jihokorejský filmový snímek The Host. Autorům Stellar Blade se podařilo kontaktovat a najmout tvůrce, který se na zmíněném snímku podílel, a to přímo v oblasti tvorby filmových příšer. O osudu lidstva se rozhodne již 26. dubna 2024, kdy Stellar Blade vychází exkluzivně pro herní konzoli PlayStation 5. Již nyní si můžete vyzkoušet bezplatnou demoverzi.

Demo Stellar Blade - první dojmy z hraní zábavné sci-fi akce
i Zdroj: Shift Up/Sony

Demo Stellar Blade - první dojmy z hraní zábavné sci-fi akce

Na začátku března letošního roku se v PlayStation Store nečekaně objevila demoverze akčního titulu Stellar Blade, která ale…

27. 3. 2024 14:00
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama