Factorio čeká v příštím roce obří rozšíření s podtitulem Space Age
i Zdroj: Hrej.cz
České hry Factorio Novinka Factorio čeká v příštím roce obří rozšíření s podtitulem Space Age

Factorio čeká v příštím roce obří rozšíření s podtitulem Space Age

David Křenek

David Křenek

28. 8. 2023 00:00

Zlaté české ručičky, aneb jak jinak popsat úspěšný indie titul Factorio, kterému se začátkem letošního roku povedlo prodat přes 3,5 milionu kopií. Nyní jej čeká velký přídavek.

Reklama

  • Factorio expanduje do vesmíru 
  • Nové mechanismy, výzvy a hlavně průzkum nových světů

Milovníci automatizace mohou jásat radostí. České studio Wube Software oznámilo rozšíření populárního Factoria s názvem Space Age. Ostřílení hráči velmi dobře vědí, že dosavadní kampaň končí vypuštěním rakety do vesmíru, na což právě toto rozšíření naváže.

Znamená to tedy objevování a průzkum nových světů, které budou mít své unikátní a jedinečné zasazení, výzvy, či zdroje. Novinkou budou především také meziplanetární platformy, které byly v hlavách vývojářů už dlouhá léta a budou sloužit k automatizované meziplanetární logistice. Planety budou celkem čtyři, ovšem na každé se budeme muset propracovat ke specifickým nástrojům pro splnění hlavního cíle.

Dle těchto informací se tedy nejedná jen o nějaké menší vylepšení, ale o plnohodnotný datadisk, čemuž odpovídá i velikost, která je zhruba stejně velká jako hlavní hra. Prostřednictvím oficiálního blogu vývojářů Friday Fact se můžete každý pátek těšit na podrobnosti a informace o novém rozšíření. Factorio: Space Age vychází již v příštím roce společně s aktualizací herního enginu, což znamená, že změny se dotknou i samotné hlavní hry, která začátkem roku oslavila 3,5 milionu prodaných kopií. 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama