LittleBigPlanet slaví deset let
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka LittleBigPlanet slaví deset let

LittleBigPlanet slaví deset let

Marek Selinger

Marek Selinger

30. 10. 2018 04:27 1
Reklama

Ten čas teda letí. Asi to jsme si řekli, když jsme si uvědomili, že od vydání jedné z vůbec nejlepších PS3 exkluzivit v podobě LittleBigPlanet uteklo právě v minulých dnech již 10, slovy deset, let.

Původní LittleBigPlanet vyšel 21. října 2008 a v hodnoceních si odnášel až maximální možná hodnocení. O kvalitách této hopsačky mluví i souhrnné hodnocení na Metacriticu, které činí 95 bodů ze sta. Ta se mimo jiné vyznačovala i jistou nadčasovostí, která spočívala v rozsáhlém editoru. V něm hráči dokázali vytvářet až těžko pochopitelné úrovně, naší nejoblíbenější se stala ta, jež si brala inspiraci z Mirror’s Edge. Krom toho se titul stal ale důležitým pro celou platformu Playstation, jelikož hlavní hrdina hry, Sackboy, se na nějakou dobu stal maskotem celé generace PS3.

Série se později ještě dočkala dvou dalších pokračování (a dvou menších odboček pro PSP a Vitu), přičemž hlavně to první se mohlo svou kvalitou rovnat originálnímu dílu. Zatím poslední hra ze série, LittleBigPlanet 3, vyšla již na PS4 a jejím primárním zaměřením se stala kooperace až čtyř hráčů. Bohužel zde nastal značný ústup ze slávy, hra si odnášela slabší známky z recenzí a ani prodeje nebyly nijak závratné. Nejspíše z těchto důvodů se Sony rozhodla dát sérii pauzu, my však doufáme, že se někdy v budoucnu vytasí s novým dílem, původní LittleBigPlanet považujeme i dnes za naprosto geniální skákačku.

A co vy, hráli jste některý z dílů LittleBigPlanet, jak na něj vzpomínáte? Dejte nám vědět do diskuze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama