Vydání 8-bitového Bloodstained se blíží
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vydání 8-bitového Bloodstained se blíží

Vydání 8-bitového Bloodstained se blíží

Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

12. 5. 2018 14:41 1
Reklama

Metroidvania Bloodstained: Ritual of the Night vybrala na Kickstarteru od fanoušků přes 5 milionů dolarů a držela si status nejlépe zafinancované hry na této platformě, než jí prvenství sebralo Shenmue 3 od Yu Suzukiho. Vývojáře z Inti Creates, kteří hru vytváří a mají na kontě například povedeného Mega Mana, vede Kodži Igaraši, tvůrce legendární Castlevanie. Hra byla již jednou odložena, ale ačkoliv přesné datum vydání dosud není známo, hráči by se měli dočkat již letos. Díky úspěšnosti kampaně však jejich čekání bude koncem tohoto měsíce zpříjemněno. Jedním ze stretch goalů kampaně byl totiž příslib 8-bitového Bloodstained: Curse of the Moon. A jeho vydání je téměř za dveřmi.

Příběh je postavený na vcelku standardních základech. Hlavní postavou hry bude Zangetsu, lovec démonů, který se vydává napříč ponurým a nebezpečným světem, aby na jejím konci v temném hradu pokořil mocného démona. Po zdárném konci každého boss fightu se k němu připojí další hrdinové, konkrétně bičem vybavená Miriam, alchymista Alfred, který přispěje do krvavého mlýna trochou té magie a Gebel, který se bude moci transformovat do formy netopýra a překonávat tak letem kratší vzdálenosti.

Hráč bude vždy ovládat jen jednu z těchto postav a libovolně v průběhu hraní mezi nimi přepínat. Jakmile však jednomu z charakterů dojde zdraví, bude jeho výběr znemožněn. Schopnosti jednotlivých postav skupiny nabídnou různé možnosti průchodu levely, smrt jedné z nich tedy může uzamknout cesty, které by jinak byly hráči otevřené. To slibuje možnost znovu hratelnosti a objevování skrytých zákoutí. Ovlivněno by těmito volbami mělo být i zakončení hry samotné.

To vše je, soudě dle traileru, zabaleno do líbivého retro grafického kabátku, který na pamětníky dýchne příjemnou barevnou paletou a hudebním podkresem, při kterém si nejeden hráč zavzpomíná, na doby, kdy foukal do žlutých herních cartidgí jako do harmoniky. Bloodstained: Curse of the Moon vyjde na PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch a dokonce i na 3DS a PS Vitu už 24. května.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama