Závodní sérii Test Drive čeká comeback
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Závodní sérii Test Drive čeká comeback

Závodní sérii Test Drive čeká comeback

Jiří Bigas

Jiří Bigas

15. 12. 2016 10:40 7
Reklama

Test Drive je legenda mezi závodními hrami. První díl této série vyšel už v roce 1987 a poslední s podtitulem Ferrari Racing Legends v roce 2012. Dnešní generace ale nejvíc vzpomíná open world Unlimited a jeho pokračování od Eden Games. Nyní to vypadá, že se konečně někdo pokusí tuto značku oživit.

Tou firmou je francouzská společnost Bigben Interactive, která na ni získala práva od Atari. Předtím IP vlastnily firmy Accolade a později Infogrames. Bigben už oznámil záměr vyvinout nové hry ze série Test Drive Unlimited, takže se snad nemusíme být toho, že by si práva na značku pořídil jen kvůli remasterům a starým dílům. To by ostatně ani nešlo podle uzavřené smlouvy. Atari totiž zůstala práva na starší už vydané tituly, které může nadále prodávat.

Šéf Bigben Interactive Alain Falc poznamenal, že jde o mnoha hráči milovanou sérii, jejíž kvality chce nový majitel respektovat. Vývojáři spadající pod Bigben jsou podle jeho slov nadšení tím, že budou moci pracovat na značce, která už prokázala svou cenu. “Test Drive Unlimited 2 prodal 1,8 milionů kopií,” dodal Falc.

Portfolio tohoto vydavatel se začíná pomalu, ale jistě rozšiřovat. Z evropských firem je určitě na vzestupu. Samozřejmě se zatím nemůže měřit s nadnárodními giganty a zatím zaostává i za THQ Nordic nebo Focusem. V budoucnu by jim ale mohl začít šlapat na paty.

Ostatně právě Focusu už Bigben vyfoukl třeba Sherlocka Holmese. Vydává i nové díly série WRC. A kromě toho se soustředí třeba na sporty, jako jsou ragby a házená. Doufejme, že Test Drive svěří do rukou nějakému zkušenému týmu, tahle značka si žádné neuvážené experimenty nezaslouží.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama