Vývojáři série Buzz! ukončili činnost
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři série Buzz! ukončili činnost

Vývojáři série Buzz! ukončili činnost

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

8. 8. 2016 16:14 4
Reklama

Zaměstnanci britského nezávislého studia Relentless Software, kteří se proslavili zejména sérií Buzz! pro PlayStation 2, šli minulý pátek do práce naposledy. Studio z Brightonu totiž v podvečer téhož dne oznámilo svůj konec.

Portálu GamesIndustry.biz to řekl zakladatel Andrew Eades a ukončil tak bezmála třináctiletý příběh studia, které – pravda – už v posledních letech nebylo příliš aktivní. Jak bylo řečeno výše, nejslavnější éra se točila kolem Buzz!, v době předchozí generace konzolí se pak Relentless zabývali tituly jako Blue Toad Murder Files nebo Nat Geo a přičichli také k tvorbě pro mobilní telefony.

Ještě začátkem tohoto roku přitom byli lidé z Relentless Software nadšení z toho, že ve spolupráci s Hasbro mohou otevřít pobočku ve Walesu a vytvořit tak 70 pracovních míst, ani k tomu ale už v tuto chvíli nedojde. Na oficiálních stránkách studia zatím není tato informace nijak komunikována, jedná se však o definitivní tečku, kterou by už nemělo nic zvrátit. Není však vyloučeno, že po šikovných lidech coby jednotlivcích sáhnou jiná herní studia, rozmístěná po Velké Británii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama