Takhle měl vypadat Oblivion pro PSP
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Takhle měl vypadat Oblivion pro PSP

Takhle měl vypadat Oblivion pro PSP

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 5. 2016 13:40 5
Reklama

Na internetu se objevily raritní záběry z cestovní verze The Elder Scrolls: Oblivion pro handheld PlayStation Portable od Sony. Kanál PtoPOnline se na YouTube pochlubil s dvojicí gameplay videí.

První video má skoro šest a půl minuty a pocházet má z verze, která byla aktuální v červnu 2006. Druhá ukázka pak pochází z ledna 2007 a má přes 23 minut, takže poskytuje skutečně podrobný pohled na projekt, který nikdy nespatřil světlo světa. Kromě toho kanál PtoPOnline připravil skoro čtvrthodinový dokument, který případné zájemce detailně zasvětí do projektu The Elder Scrolls Travels: Oblivion.

Když vezmete v úvahu, jak staré záběry jsou a z jaké platformy pocházejí, nevypadá výsledek vůbec zle. Jde podle všech dostupných informací o jednu z největších nikdy nevydaných her pro PSP. S ohledem na omezení cestovní konzole se nemělo jednat o klasickou hru v otevřeném světě, jak je u této série zvykem. I přesto měla nabídnout hráči dostatečnou svobodu a obsahovat více než 180 questů.

Vývoj dostalo na starost londýnské studio Climax Group a podílela se na něm i americká pobočka sídlící v Los Angeles. Ačkoli výkon PSP vývojáře značně omezoval, co do rozsahu šlo stále o obří titul, který se v jeden moment rozpínal dokonce na dva UMD disky. Autoři spolupracovali s Bethesdou, aby se hra co nejtěsněji přiblížila velkému Oblivionu. Cestovní verze tak měla obsahovat všechny základní mechanismy, postavy i prostředí z výchozí verze.

Cestovní Oblivion by se odehrával ve stejné době, dále rozvíjel události svého staršího bratříčka, ale nemělo jít ani tak o port jako spíše spin-off. Hra měla vyjít někdy na jaře 2007, ale nakonec byla bez vysvětlení zrušena. Důvodem byl zřejmě nedostatek prostředků i času. I když z kapesního Oblivionu nic nakonec nebylo, můžeme se pokochat alespoň atraktivními záběry a zasnít se, jaké by to bylo zahrát si The Elder Scrolls na cestách.

Majitel Bethesdy nechal videa velmi rychle zmizet. Pokusíme se najít náhradní zdroj.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama