Spoluautor Wipeoutu chce udělat další díl
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spoluautor Wipeoutu chce udělat další díl

Spoluautor Wipeoutu chce udělat další díl

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 5. 2016 08:05 1
Reklama

Poslední díl populární série Wipeout, která byla dlouho jedním z klenotů a konzolí PlayStation, vyšel v roce 2012 na Vitě. Spoluautor původní hry Nick Burcombe se ale nechal teď slyšet, že by rád udělal pokračování, pokud by k tomu Sony svolila.

Nick Burcombe má za sebou aktuálně vydání závodní hry Table Top Racing: World Tour, která debutovala v programu PS Plus. Recenzi tohoto klonu Micro Machines vám přineseme ještě tento týden, ale než se tak stane, měli byste vědět, že Burcombe nezapomněl ani na Wipeout. A očividně by rád, aby se jeho studio Playrise Digital mohlo ujmout pokračování.

“Pokud by tu existovala poptávka (po takové hře), rádi bychom jí vyhověli,” řekl v rozhovoru pro MCV, když byl dotázán na možnost vytvořit duchovního nástupce Wipeoutu. “Ale jak to teď vypadá, bez značky Wipeout, o níž pochybuji, že by si je jí Sony v dohledné době vzdala, není bez jejího požehnání o čem diskutovat,” dodal.

Vše tedy závisí v tuto chvíli na japonském gigantu a jeho chuti resuscitovat kultovní futuristické závody. Nick Burcombe ale věří, že pokud bude jeho poslední hra úspěšná (což je v tuhle chvíli minimálně dost nejisté), dokázal by dát dohromady potřebný tým. A než se Sony rozhoupe s touto IP konečně něco udělat, nám nezbývá než se spokojit s několika málo menšími projekty, které se snaží navázat na práci liverpoolského studia Psygnosis. Wipeout loni oslavil 20. narozeniny a je velká škoda, že Sony nevyužila příležitost a nepředstavila při této příležitosti nějaké pokračování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama