Vývoj Tekken X Street Fighter se zastavil
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývoj Tekken X Street Fighter se zastavil

Vývoj Tekken X Street Fighter se zastavil

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 4. 2016 13:43 5
Reklama

Zatímco bojovkový crossover Street Fighter X Tekken vyvinutý Capcomem vyšel už v březnu 2012, na jeho protipól od Namca nazvaný prozaicky Tekken X Street Fighter navzdory mnohým ujištěním fanoušci stále čekají marně. A jak to tak vypadá, ještě hodně dlouho čekat budou, pokud se vůbec kdy dočkají.

Ještě loni v lednu autoři hry tvrdili, že vývoj rozhodně není u ledu a na projektu tehdy mělo pracovat asi 40 lidí. Nicméně včera večer k nám doputovala velice pesimistická zpráva, podle níž je v tuto chvíli vývoj bojovky Tekken X Street Fighter pozastaven. Titul není momentálně v aktivní produkci. V rozhovoru pro GameSpot to prozradil vedoucí projektu Kacuhiro Harada. A naznačil také důvod. Vydání crossoveru by podle něj nyní mohlo roztříštit hráče obou značek. Proč ale tak najednou? Dříve ne a nyní ano? Co přimnělo vydavatele změnit názor?

“Když vyvíjíme bojovky, máme na paměti jádro naší komunity, ale i širší publikum, které chce hrát tyto hry také,” vysvětluje Harada. “Ale současná situace je taková, že tu máme Street Fighter V, který právě vyšel - a mnoho lidí ho vášnivě hraje - a velká skupina pak čeká na Tekken 7,” pokračuje. “Nechceme rozdělit tyhle komunity,” dodává Harada s tím, že je proto nyní obtížné najít prostor pro vydání Tekken x Street Fighter. A proto je vývoj hry pozastaven.

Tekken X Street Fighter byl oznámen už v červenci 2010 na Comic-Conu v San Diegu. Titul společnosti Bandai Namco Entertainment měl nabídnout hratelnost Tekkenu a jeho plně trojrozměrné pojetí boje jako protiklad ke hře Street Fighter X Tekken od Capcomu, která stavěla na klasičtějším pojetí 3D postav ve dvourozměrném světě. Hra měla původně vyjít na konzole PlayStation 3 a Xbox 360, ale ty mezitím nahradila nová generace. Mezi potvrzenými postavami byl Jin Kazama z Tekkenu a Ryu ze Street Fighteru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama