Na iOS vychází GTA: Liberty City Stories
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na iOS vychází GTA: Liberty City Stories

Na iOS vychází GTA: Liberty City Stories

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 12. 2015 14:18 7
Reklama

Rockstar Games nepolevují ve své expanzi na mobily a tablety a po GTA III, Vice City, San Andreas a Chinatown Wars původně pro handheld Nintendo DS servírují majitelům cestovních zařízení od Applu spin-off Liberty City Stories od studia Rockstar Leeds. Hra vyšla původně na podzim 2005 pro PSP.

S odstupem deseti let se dnes probojovala svého času velmi slušně hodnocená odbočka také na iOS. Stojí 7 eur, tedy v přepočtu necelé dvě stovky. Verze pro Android by měla podle Rockstaru brzy následovat, ale nemá stanové konkrétní datum vydání. Alespoň zatím.

Liberty City Stories se mohou ve verzi pro iOS pochlubit několika chvályhodnými vylepšeními především technického charakteru. Samozřejmostí by mělo být optimalizované dotykové ovládání podpora Retina displejů a potěší i možnost sdílet uložené napříč několika zařízeními. Hra funguje na iPhonech 5 a 6, iPodu Touch 6. generace, iPadu 4. generace, iPadech Air 1 i 2, iPadu Mini 2, 3 a 4 a pochopitelně také iPadu Pro.

Hráči se mohou těšit na nové textury ve vysokém rozlišení, kvalitnější nasvícení a stíny i lepší vykreslovací vzdálenost. Titul dokonce podporuje vlastní soudntrack a klasické ovladače, které lze připojit k iOS zařízením. Na vybraných zařízeních pak hra dokonce běží v 60 FPS, k tomu ale budete potřebovat iPhone 6s, iPad Air 2 nebo iPad Pro.

O tom, že Liberty City Stories a Vice City Stories míří na iOS, se spekulovalo už letos na jaře. Vydání dalších Stories z roku 2006 rovněž od týmu Rockstar Leeds je tak zřejmě jen otázkou času.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama