Sony končí vývoj first party her pro Vitu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony končí vývoj first party her pro Vitu

Sony končí vývoj first party her pro Vitu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

23. 10. 2015 09:50 13
Reklama

Jsou věci, které jsou v rámci konzolového světa jisté – Wii U se nedočká příliš her od velkých vydavatelů jiných, než je samotné Nintendo, a PlayStation Vita už pravděpodobně navždy bude u Sony hrát druhé housle velké konzoli.

To sice dává smysl – PlayStation 4 je dospělejší a má neporovnatelně větší potenciál, ovšem jak to tak vypadá, tak u toho zřejmě již i do budoucna zůstane. Zástupci Sony se totiž nechali slyšet, že v současné době není pro Vitu v plánu jakýkoli first party titul.

Důvodem je zaměření se na konzoli velkou a zřejmě i slabší prodeje. Pro srovnání – PSP se prodalo více jak 80 milionů kusů a Vity pravděpodobně až 7x méně (neověřený údaj serveru VGChartz udává necelých 12,5 milionů). Prodeje by však jistě dokázal popohnat vývoj větších titulů, jenže když ty nepřijdou, tak se Sony zřejmě s Vitou bude již jen motat v kruzích. Nástupce přitom díky masivnímu vzestupu mobilního hraní v plánu společnosti momentálně není.

Co však Vitu stále ještě šlechtí a z čeho je živa ještě v kapsách spousty jejích majitelů jsou third party tituly. Ovšem i tak podobná zpráva zamrzí. Co na Vitu jako platformu a její současnou podporu říkáte vy? Jste majiteli tohoto handheldu, nebo jde něco takového zcela mimo vás?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama