Sony nevylučuje, že se Wipeout vrátí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony nevylučuje, že se Wipeout vrátí

Sony nevylučuje, že se Wipeout vrátí

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 9. 2015 10:31 2
Reklama

PlayStation boss Šuhei Jošida se o víkendu na akci EGX 2015 rozpovídal nejen o novém handheldu od Sony, ale vyjádřil se i k otázce možného návratu populární futuristické závodní série Wipeout.

Původní hra vyšla přesně před 20 lety, v Evropě toto výročí připadá shodou okolností na zítřek. Na svědomí mělo tento klenot kultovní liverpoolské studio Psygnosis. Poslední díl s podtitulem 2048 vyšel v roce 2012 na Vitu, ale to už dávno tato značka ztratila svůj původní lesk a punc výjimečnosti. O tři roky později se už ale Sony nestaví k jejímu potenciálnímu návratu tak chladně jako v minulosti.

“Nikdy neříkej nikdy,” reagoval na dotaz ohledně pokračování Jošida. Jak sám přiznal, Sony má v rukávu řadu IP, které jsou v tuto chvíli u ledu, protože podle Jošidy v Sony rádi pracují na nových značkách. A snaží se prý rovněž udržet množství her v sérii na uzdě. “V budoucnu by se ale mohla objevit příležitost vrátit se ke hře, jako je Wipeout,” dodal.

Zatímco v tomto směru drží všechny karty v rukou Sony, Crash je trochu jiný případ. Jošida upozornil, že pokračování je plně v rukou Activisionu, který drží práva k sérii. Aby to ale nebylo tak snadné, případné pokračování Wipeoutu zase brzdí skutečnost, že Sony rozpustila původní autory ze studia Psygnosis, toho času už přejmenovaného na SCE Studio Liverpool, před třemi lety. Zavřela tak firmu, která byla založena už v roce 1984 a na kontě měla kromě Wipeoutu i další hity jako série Destruction Derby, Formula 1, Lemmings nebo Rollcage.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama