EA zveřejňuje vlastní finanční výsledky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA zveřejňuje vlastní finanční výsledky

EA zveřejňuje vlastní finanční výsledky

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

1. 11. 2014 14:44 2
Reklama

Konec kvartálu znamená jednu finanční zprávu za druhou, a vedle Nintenda, Ubisoftu a Sony vám přinášíme ještě informace ze stáje Electronic Arts. Ti na to jdou od lesa a vedle nudných cifer před nás předhazují rovněž líbivou infografiku, jež naznačuje oblíbenost řady jejich titulů. Neváhejte a pojďte se tedy na stav financí tohoto amerického giganta podívat spolu s námi.

Akcie společnosti vydělávaly 0,73 dolarů, což je značný nárůst oproti původnímu odhadu (0.50 dolarů). Společnost vydělala 1,22 miliardy dolarů (odhad byl 1,14 miliardy), z čehož čisté výnosy činily 183 milionů dolarů. To je rozhodně lepší výsledek, než ztráta šesti milionů dolarů ve stejném období předešlého roku.

Výrazně si polepšila mobilní divize, jež meziročně vyrostla o 96 %. Na tom měly mamutí zásluhy především tituly Madden NFL Mobile a FIFA 15 Ultimate Team Mobile, které zvýšily počet svých aktivních uživatelů rovnou o 250 %.

Zveřejnění zprávy zvýšilo cenu samotných akcií EA, které se začaly prodávat za 40,05 dolarů oproti původním 36,87. A to není zrovna malý rozdíl. Nicméně nyní se již pojďme podívat na slibovanou infografiku. Z té se například dozvídáme, že ve Fifě 15 se odehrálo již téměř 400 milionů zápasů, v nichž souhrně padla více jak miliarda branek. Dále hráči strávili téměř 200 milionů hodin v Battlefieldu 4 a v Plants vs Zombies hráči zažili více jak 25 miliard vln zombivců. Mrkněte sami, čísla to jsou jistě zajímavá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama