Jak si vedl herní průmysl v září?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak si vedl herní průmysl v září?

Jak si vedl herní průmysl v září?

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

17. 10. 2014 07:59 4
Reklama

Společnost NPD Group zkoumající trh vydala zprávu o stavu herního průmyslu za měsíc září. V té poukazuje na neutuchající tendenci růstu herního průmyslu, především po hardwarové stránce. Navzdory naším původním zprávám a odhadům nakonec ve Spojených státech opět zvítězil PlayStation 4 na úkor Xbox One. Úspěch slaví ale také Nintendo, které prodalo o 50 % více Wii U konzolí oproti srpnu.

Meziroční nárůst prodeje HW činí 136 %. To se může zdát hodně, ale je nutno brát v potaz fakt, že před rokem ještě na trhu neexistovaly nové konzole. Celkový růst herního odvětví však činí pouhé dvě procenta (na celkové 1,1 miliardy dolarů) – podíl na tom mají mimo jiné i slabší prodeje softwaru, jež meziročně klesly o 33 %. Avšak i zde je nutno mít se na pozoru – minulé září vyšlo GTA V a slavilo obří úspěch.

Z tábora Sony se však ozývají pochvalné hlasy – společnost skrze ústa Eric Lempela, viceprezidenta Sony Network Entertainment, hlásí rekordní prodeje na jejich PSN Store s meziročním nárůstem 90 % s tím, že se na tom lvím podílem přičinil launch Destiny. Úspěchy na poli softwaru ostatně hlásí i Nintendo a jejich Super Smash Bros. pro 3DSHyrule WarriorsMario Kart 8 pro Wii U. 

Pro úplnost ještě dodáváme seznam deseti nejprodávanějších titulů za září.

    • Destiny (Xbox One, PS4, 360, PS3)
    • Madden NFL 15 (Xbox 360, PS4, PS3, Xbox One)
    • FIFA 15 (PS4, Xbox 360, PS3, Xbox One, Wii, Vita, 3DS)
    • Super Smash Bros. (3DS)
    • Middle Earth: Shadow Of Mordor (PS4, Xbox One, PC)
    • NHL 15 (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3)
    • Minecraft (Xbox 360, PS3)
    • The Sims 4 (PC)
    • Disney Infinity 2.0 (Xbox 360, PS3, Wii U, PS4, Xbox One)
    • Diablo III: Reaper of Souls (PS4, Xbox 360, PS3, Xbox One, PC)

Uvidíme, jak se bude situace na trhu vyvíjet i nadále a nezbývá než popřát úspěch všem zúčastněným. Microsoft na sebe nenechal dlouho čekat a v reakci na analýzu společnsoti NPD Group vydal tiskovou zprávu předpovídající, že amerického giganta pravděpodobně čeká doposud nejsilnější vánoční sezóna. Uvidíme, jsme napnutí, zda průběh této konzolové války zvrátí například jeden ze zajímavých plánovanýchbundlů Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama