Minecraft poctí PS Vitu 15. října
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft poctí PS Vitu 15. října

Minecraft poctí PS Vitu 15. října

Ondřej Švára

Ondřej Švára

9. 10. 2014 09:33
Reklama

Minecraft se konečně dočká i svého portu na handheld Playstation Vita. Vývojáři konverze ze 4J Studios právě konstatovali, že hra úspěšně prošla certifikačním procesem, zajišťujícím určitý standard kvality, a tak mohou hru vydat. Datum, kdy bude kapesní Minecraft v Evropě k mání, bylo stanoveno na 15. října. Datum vydání v Severní Americe však stále ještě nebylo zveřejněno. Předpokládá se ale pouze mírné zpoždění. 

Vita Minecraft prošel certifikací hned napoprvé, takže se zdá, že autoři načerpali mnoho zkušeností od doby, kdy se kostičkovaný fenomén připravoval pro konzoli Playstation 4, na níž musela být hra ještě přepracována. Na PS4, stejně jako na Xboxu One, je hra k mání již od čtvrtého, respektive pátého září. 

Vita je jednou z posledních štací, kterou úspěšný projekt podnikl. Dosud se hra objevila na PC, starogeneračních konzolích i na mobilních platformách iOS a Android a stále si užívá přízni publika. Jen pro zajímavost připomínáme, že Minecraft, coby původně PC hra, má na konzolovém trhu obrovský úspěch. Kupříkladu na Xboxu 360 se prodal ve více než ve dvanácti milionech kopiích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama