thatgamecompany-znovu-experimentuje
Novinka Thatgamecompany znovu experimentuje

Thatgamecompany znovu experimentuje

Marek Švrkala

Marek Švrkala

5. 8. 2013 13:42
Reklama

Americké studio Thatgamecompany proslulo inovativními uměleckými tituly Flow, Flower a Journey, a tak jsme velmi zvědavi, s čím dalším tým kolem charismatického Jenovy Chena přijde. Další projekt už je ve vývoji, i tak ale budeme muset čekat nejméně dva roky. Opět půjde o titul, který bude výrazně odlišný od klasické herní produkce.

„Letos jsem se vydal na E3, abych zjistil, zda někdo nepracuje na něčem podobném. Jsem hrdý, že nikdo nic takového nedělá, jenže mám taky obavy, protože vím proč. Je to riskantní projekt,“ přiznal pro magazín Ney Yorker Jenova Chen. Nový titul studia by měl být jakýmsi levobočkem předchozích her. Znovu se bude točit kolem propojení lidí, nostalgie a sebereflexe, přičemž hraní by mělo být zážitkem srovnatelným třeba s prvním sledováním filmu E.T. - Mimozemšťan.

Opět se dočkáme nonverbální komunikace mezi hráči a tentokrát také lokálního multiplayeru. „Mnoho lidí se nás ptalo, proč nemohli hrát Journey s přáteli nebo rodinou a my pochopitelně měli důvod – zmařilo by to smysl hry. Pokud ale má být hra skutečně přístupná – pro děti a dospělí i muže a ženy, pak by jim měla dovolit hrám s těmi, které milují,“ vysvětlil Chen a připomněl, že chystaný experimentální kousek kalifornského týmu Thatgamecompany vyjde na rozdíl od předchozích titulů exkluzivních pro Sony na více platforem. Na jejich upřesnění si musíme ještě počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama