mirror-s-edge-2-se-od-jednicky-hodne-lisi
Novinka Mirror's Edge 2 se od jedničky hodně liší

Mirror's Edge 2 se od jedničky hodně liší

Marek Švrkala

Marek Švrkala

13. 6. 2013 14:50 1
Reklama

Pokračování Mirror's Edge bezpochyby je jedním z nejzajímavějších titulů ohlášených na letošní E3, želbohu o něm moc nevíme. Alespoň trochu nových informací poskytl Patrick Söderlund z EA Games Labelu, který tvrdí, že hra by se měla hodně lišit od prvního dílu. „Jednu věc mohu říct. Oproti prvnímu dílu půjde o něco hodně jiného,“ uvedl v rozhovoru s Eurogamerem Söderlund. „Některé věci zůstanou stejné, což jste mohli vidět v traileru. Nezahodíme to, v čem byla hra dobrá. Ovšem celkově chystáme změny, které podle mě budou k lepšímu.“

Podle traileru bychom se mohli dočkat akčnějšího dobrodružství, střílečka se ale z Mirror's Edge nestane. „V prvním dílu jste hodně utíkali. Přestože tyto části znovu hodláme zařadit, také chceme aby Faith... Ona je silná postava a měla by mít věci pod kontrolou. Takže takové momenty můžete očekávat častěji. Znovu ale zdůrazňuji, že nezměníme hru ve střílečku. Právě naopak. Faith se ale vyvine dál a příběh taktéž. Jakmile ukážeme více, lidé budou nadšeni. Já sám jsem nesmírně nadšený,“ přiznal Söderlund a my jsme tak zvědaví, jaké schopnosti bude sympatická Faith mít a jak je bude používat.

O tom, že je Mirror's Edge 2 ve vývoji, se spekulovalo prakticky už od vydání jedničky. Dlouho ale vše zůstalo jen ve fázi konceptů a návrhů. „Věděli jsme, že se k Mirror's Edge někdy vrátíme a vyčlenili jsme na to malý tým, který připravoval návrhy. Vše se však pohnulo, až když nás navštívila Sarah Janssonová, ukázala nám své plány a nám bylo jasné, že to je ono. Prostě jsme čekali na správný nápad. A já jsem rád, že myšlenka hry je tak odlišná a velkolepá, že může fungovat jen na budoucích strojích, jako jsou Xbox One, PS4 a PC,“ vysvětlil okolnosti vzniku pokračování Söderlund.

Plánované změny nás velice zajímají a doufáme, že se tvůrcům podaří vše ukočírovat, aby nás hra stále bavila a aby neztratila své kouzlo, které je se změnou různých aspektů v ohrožení. Už včera Electronic Arts oznámili, že Mirror's Edge 2  na rozdíl od prvního dílu nabídne otevřený svět. Připomenout si můžete také videorecenzi prvního dílu od Zdeňka Prince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama