pes-2014-nasimuluje-nervozitu-hracu
Novinka PES 2014 nasimuluje nervozitu hráčů

PES 2014 nasimuluje nervozitu hráčů

Ondřej Švára

Ondřej Švára

4. 6. 2013 11:57 3
Reklama

Revolučními proměnami prochází fotbalová série Pro Evolution Soccer. Prvních výraznýchzměn se dočkáme v již nadcházejícím dílu PES 2014, který použije zcela nový FOX engine. Ten zlepší fyziku hry včetně zpracování gravitace a nabídne i upravené ovládání, které má poskytnout větší kontrolu nad fotbalisty a míčem.

A co nového se ještě v sérii PES chystá? Vůbec poprvé Pro Evolution Soccer nabídne ligu mistrů Asijské Fotbalové Konfederace, která doplní již tradiční licenci na Evropskou ligu a evropskou Ligu mistrů.

Ze zásadních novinek v hratelnosti pak jmenujme zajímavou technologii TrueBall. Ta mimo jiné umožní efektní otočky hráčů o 360 stupňů a kontrolu míče oběma nohama. Také bude určovat balonu, jak se má chovat v přihrávkách na jeden dotek a jak má reagovat při prvním hráčově zpracování a to v závislosti na momentální situaci a poziční hře. TrueBall má také velmi citlivě spolupracovat s analogovým ovládáním gamepadů. Dá hráčům plnou kontrolu nad pohybem fotbalistů v různých pozicích, což samozřejmě ovlivní kvalitu poziční hry.

Další novinkou PES 2014 je Motion Animation Stability System, zkráceně Mass. Podobá se mechanice zvané Player Impact Engine z Fify a bude detailně animovat kolize soupeřících hráčů, přičemž vezme v potaz nejen jejich dovednostní statistiky, ale i jejich rozdílné somatotypy.

Do třetice nový fotbal uvede také takzvaný Heart system, který se postará o atmosféru zápasů. Když bude například váš tým hrát na stadionu soupeře s pověstně silnou podporou domácího publika, může se to projevit na jeho počáteční nervozitě.

PES 2014 je momentálně hotov asi ze sedmdesáti procent. Hra vyjde na obě generace konzolí někdy v závěru letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama