ps-vita-bude-v-evrope-22-unora
Novinka PS Vita bude v Evropě 22. února

PS Vita bude v Evropě 22. února

Ondřej Švára

Ondřej Švára

19. 10. 2011 06:40
Reklama

Nový handheld od Sony PS Vita se v Evropě dostane na pulty 22. února, tedy dva měsíce po oficiálním launchi v Japonsku, kde Sony sedmnáctým prosincem stihne vánoční trh. Potvrdilo to Sony v oficiálním prohlášení. V únoru se handheld bude prodávat také ve zbytku světa od Severní Ameriky přes Afriku až po Nový Zéland.

V posledních dvou dnech jsme psali, že o PS Vitu je ohromný zájem v předprodejích a že například Bioshock pro ni vyjde s pomocí třetích stran, nikoliv tedy interně v Irrational Games.

Vita bude obecně typická tím, že na svůj displej přenese mnoho zvučných herních značek ze světa konzolí s co nejmenším poklesem audiovizuální kvality. V případě Uncharted: Golden Abyss jsme o tom přesvědčeni, u F1 2011 jsme na pochybách. V Japonsku by PS Vita měla startovat s šestadvaceti tituly, pro Evropu už by jich mělo být více, aktuálně je totiž ve vývoji přes sto her včetně třeba Call of Duty, které mají být postupně dokončovány do března.

Vita se bude prodávat ve dvou verzích, ta s konvenčním připojením stojí 249 dolarů, verze s 3G sítí je o padesátku dražší. Česká maloobchodní cena ještě není stanovena.

K provozním podmínkám připomeňme, že baterie Vity vydrží při hraní nebo sledování filmů čtyři hodiny a dobití potrvá necelé tři hodiny. Součástí balení nemá být paměťová karta, kterou bude nutné přikoupit v cenách od přepočtové pětistovky do dvou a půl tisíce korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama