handheld-ngp-snizuje-ram-pamet
Novinka Handheld NGP snižuje RAM paměť

Handheld NGP snižuje RAM paměť

Erik Omar

Erik Omar

27. 5. 2011 08:56 2
Reklama

Podle francouzského serveru 01.net – který jako první zveřejnil akurátní informace o PS mobilu - se v laboratořích Sony připravovaný handheld NGP dočká snížení některých technických specifikací.

Důvodem je podle všeho snaha vyrovnat se v ceně konkurenčnímu 3DS, jež v Anglii (i u nás) startovalo v přepočtu na 8000 korunách. Aby mohla být podobná cenovka nalepená i na krabicích s nástupcem PSP, budou potencionální kupci muset oželet celých 50% původně plánované RAM paměti (z 512 MB na 256 MB), stejně tak se s největší pravděpodobností nedočkají ani proklamované 16 GB vnitřní paměti.

Hubnoucí procedura by naštěstí neměla mít viditelný vliv na grafický výkon. Díky vysoké rychlosti přístupu na externí paměťovou kartu člověk jednoduše změnu okem nepozná, a tak jde spíše jen o (pro hráče nepodstatný) přepis parametru. Paměťové karty pak hodlá Sony používat pro distribuci titulů. Není tajemstvím, že se dočkáme zcela nového velkokapacitního formátu.

Ten by mohl být k dispozici již na konci tohoto roku. Dle 01.net totiž NGP zaútočí na peněženky Japonců do Vánoc. Zbytek světa se dočká po Silvestru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama