lide-si-koupili-38-milionu-konzoli-ps3
Novinka Lidé si koupili 38 milionů konzolí PS3

Lidé si koupili 38 milionů konzolí PS3

Marek Švrkala

Marek Švrkala

16. 9. 2010 18:16 3
Reklama

Hiroshi Kawano, šéf japonské pobočky společnosti Sony, se na tiskové konferenci na Tokyo Game Show pochlubil s prodeji konzolí. V současnosti je prodáno 38 milionů konzolí PlayStation 3 (z toho 5 milionů v Japonsku). Handheld PlayStation Portable je na tom o hodně lépe, prodejní čísla se zatím zastavila na 62 milionech kusů (z toho 15 milionů v Japonsku).

Sony zatím plní svůj cíl do tohoto finančního roku, kdy si dala za úkol prodat 15 milionů kusů PlayStationu 3. „Na konci srpna byli prodeje lehce nad očekáváním,“ uvedl prezident společnosti Kaz Hirai v rozhovoru s Reuters. Hirai dále upozornil na další cíl Sony. Společnost chce mít každého majitele PlayStationu 3 připojeného k síti PlayStation Network. Zatím je na PSN registrováno 80 procent konzolí, tedy zhruba 30.5 milionů uživatelů. Konkurenční služba Xbox Live v lednu letošního roku měla 23 milionů uživatelů.

Vedle pohybového ovládání je momentálním hitem využití 3D zobrazování. Sony jej na rozdíl od Nintenda a jeho handheldu 3DS neplánuje použít pro PSP ani jeho nástupce. „Chceme, aby si zákazníci 3D efekt užívali v nejlepším možném prostředí. Momentálně je to možné pouze na velké obrazovce a s brýlemi,“ uzavřel Hirai.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama