sony-slibuje-reseni-piratstvi-na-psp
Novinka Sony slibuje řešení pirátství na PSP

Sony slibuje řešení pirátství na PSP

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

23. 2. 2010 16:20 6
Reklama

Pirátství na PSP se zdá být neřešitelným problémem. Ví to hráči, ví to herní novináři a ví to samozřejmě i zástupci firmy Sony, kteří ovšem nesedí s hlavou v dlaních někde v zaprášeném koutě, ale snaží se proti nelegálnímu stahování her bojovat. S poslední aktivitou přišel víceprezident americké centrály Sony pro záležitosti vydavatelů, Rob Dyer. Podle něj se ještě v letošním roce objeví způsob, jak Sony hodlá pirátství čelit.

"Myslím, že máme v ruce několik trumfů, jak pirátům zamezit v jejich počínání. Ale nechtěl bych všechny naše karty odhalit už teď. Samozřejmě je to naše největší starost, neboť vydavatelé se při vysoké míře pirátství brání vydávání her na naší platformu. Ještě před pár lety, když vyšla nová hra, tak vydavatel zaznamenal vysoké prodeje. Dnes se k těmto číslům prakticky nikdo nepřiblíží." Jednou z možností, jak zamezit extrémní míře PSP pirátství je potřeba unikátních klíčů, kterými by si hráči otevírali online multiplayer u konkrétních her. Jako průkopník v tomto segmentu poslouží nejnovější díl série SOCOM, na základě jehož úspěchu bude tato metoda buď zavrhnuta, nebo použita i v dalších hrách. Ale nezdá se nám, že by Dyer myslel tento konkrétní prvek. Pravděpodobně se tak dočkáme ještě něčeho jiného, ovšem zda onen nový systém bude úspěšný je velmi těžké předpovídat.

Jistotou je, že pirátům se zatím povedlo obejít prakticky jakoukoliv ochranu, kterou Sony do svého PSP zaimplementovala. Dyer kromě problematiky pirátství hovořil také o doposud nezveřejněných hrách, které mají v průběhu letošního roku zazářit na handheldu od Sony a má jít skutečně o (prý) velké tituly, které nám vyrazí dech. Oznámení se prý dočkáme na GDC, E3 a akci, nazvané DPS - Destination PlayStation.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama