detaily-o-novem-psp-3000
Novinka Detaily o novém PSP 3000

Detaily o novém PSP 3000

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

29. 8. 2008 13:48
Reklama

Společnost Sony oznámila na GC 08 nový model svého handheldu PlayStation Portable, konkrétně verzi 3000. Obecně víme, že se bude od svých předchůdců lišit hlavně kvalitou zpracování displeje, vestavěným mikrofonem a vylepšeným TV výstupem. Díky hands-on dojmům serveru Gamespot už ale můžeme o všech novinkách mluvit konkrétněji. Hned v první řadě je nutné vědět, že PSP 3000 zůstává plně kompatibilní se softwarem určeným pro starší verze, s čímž se pojí i design celého handheldu, jenž je bez zásadních změn. Kosmeticky byl upraven stříbrný kruh na víčku UMD mechaniky, který je nyní tenčí a více lesklý, přesunuta byla loga PS a v případě stříbrné verze se dočkáme matného povrchu, který by neměl zanechávat otisky tak, jak to dělá a i nadále dělat bude černá verze. Co se týče mikrofonu, designéři od Sony jej umístili napravo od tlačítek pro regulaci hlasitosti, čili dost daleko od všech prstů, abyste jej nemohli během hraní nějakým způsobem zakrýt a znemožnit vstup hlasu. Naproti tomu výstup videa bude bezproblémový a užijete si hraní i na starších televizích.

Nyní se už přesuňme k displeji, který by měl být změnou rozhodně nejviditelnější. Ačkoliv nebudeme svědky nárůstu jeho velikosti, dočkáme se lepších barev, kontrastu a menší míry odlesků. Velice důležitou úpravou je také kratší odezva, takže by se měly konečně odbourat problémy s rozmazáváním obrazu během hraní, nebo sledování videí. Zřejmě nejsympatičtější věcí ale na tom všem zůstává fakt, že životnost jednoho nabití baterie se oproti původním verzím zkrátí pouze o cca 20 minut, takže de facto o zanedbatelné minimum. Podle testů dopadl dobře i vylepšený systém antireflexe, kdy je konečně možné vidět obraz displeje i na denním světle.

Na závěr ještě krátké info o jednotlivých verzích - 14. října se v USA začne prodávat stříbrná verze za $199 se hrou Ratchet & Clank: Size Matters, filmem Lovci Pokladů 2, voucherem na stažení hry Echochrome a 1GB pamětovou kartou. V listopadu se na trh dostane černá verze se 4GB paměťovkou a voucherem na stažení Everyday Shooter, to vše za stejných $199 jako v případě stříbrné verze. Pro ty, kdo budou chtít pouze konzoli, bude v průběhu listopadu dostupné také základní balení za cenu $169.

Na porovnávací obrázky kvality displeje 2000 a 3000 verze se můžete podívat v originálním článku na Gamespot.com.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama