pspgo-v-prodeji-od-1-rijna-za-249-europenez
Novinka PSPgo v prodeji od 1. října za 249 europeněz

PSPgo v prodeji od 1. října za 249 europeněz

sleepless.

sleepless.

3. 6. 2009 00:14 6
Reklama

Nový handheld Sony PSPgo už sice byl odhalen před E3 2009, ale až nyní se nám do rukou dostávají oficiální informace o jeho proporcích a HW výbavě. Tak si to zrekapitulujeme.

PSPgo se začne v Americe i v Evropě prodávat 1. října 2009 za cenu 249 dolarů, potažmo 249 euro, což je k nám Evropanům opět dosti nespravedlivé. Při současném kurzu by člověka nákup PSPgo v Americe vyšel na 4744 Kč, zatímco když přepočteme na korunky cenu v eurech, tak to dělá 6628 Kč. Uvidíme, jakou cenu nasadí Sony oficiálně pro ČR.

Cenu stranou, PSPgo tepe pod kapotou stejná HW výbava jako předchozímu modelu PSP 3000. Rozdíly jsou pouze ve velikosti a výbavě. Displej je menší, než u PSP 3000, jeho úhlopříčka činí 3.8 palce. PSPgo je však oproti předchozím modelům znatelně lehčí, když váží 158 gramů a samozřejmě je úplně jinak tvarován, jak se můžete přesvědčit na obrázcích. Také disponuje podporou BlueTooth, která umožňuje připojení BT sluchátek, PS3 ovladače a dalších BT zařízení.

Na palubě má PSPgo 16GB interní paměti, kam si budou uživatelé ukládat filmy, hry, hudbu a jiný matroš stažený buď z PSN, nebo z PC, k čemuž bude nově sloužit software zvaný Media Go. Přes něj se budou uživatelé moci připojovat s využitím PC k PSN (jde to samozřejmě i přímo z handheldu) a spravovat veškerý obsah. Počínaje říjnem nahradí Media Go zcela v současnosti používaný PSP Media Manager. Dalším novým software pak bude SensMe, která hráči podle analýzy jeho playlistu bude sestavovat personalizovaný playlist podle nastavené nálady (relaxační, taneční a podobně.)

PSPgo bude od 1. 10. 2009 k dispozici v barevných variantách Piano Black (černá) a Pearl White (bílá) a je zajímavé, že nenahradí PSP 3000. Druhý jmenovaný model se bude nadále prodávat, jenom za nižší cenu. Všechny budoucí PSP hry poběží na PSPgo i ostatních PSP modelech. Jednou z nich bude třeba Gran Turismo PSP. Hra, původně směřovaná k launchi původního PSP vyjde konečně 1. 10. 2009 a více si o ní povíme v další novince.

A když už jsme u her, tak je třeba zmínit, že PSPgo neobsahuje UMD mechaniku, čili se budou všechny nové PSP hry prodávat v prvé řadě v digitální podobě, ale též v UMD podobě, pro majitele starších modelů. Je ovšem jasné, že Sony postupně v případě PSP her přejde pouze na digitální distribuci přes PSN. Vyloučena není ani varianta prodeje her na Memory Stick paměťovkách, pro které je v PSPgo opět připraven dedikovaný slot.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama