prvni-zabery-psp-go-oficialni-fotky-a-informace
Novinka První záběry PSP Go, oficiální fotky a informace

První záběry PSP Go, oficiální fotky a informace

sleepless.

sleepless.

31. 5. 2009 14:30 54
Reklama

Update 3: Ještě jedno video, tentokrát v lepší kvalitě a celé.

Update 2: A ještě jednou redakce Eurogameru, která se po oficiálních fotografiích dostala s předstihem ke kompletní a zřejmě i srozumitelné verzi onoho Quore videa, které je postnuto níže. Z toho plyne, že Eurogameráci už nyní o PSP Go vědí z úst Johna Kollera mnohem víc, než zbytek světa (až na tu svlečnu, která s ním dělá rozhovor a štáb a lidičky od Sonyho samozřejmě) a je šlechetné, že si to nenechali pro sebe.

Koller v Quore rozhovoru Venonice Belmontové říká, že PSP Go je o 43% lehčí, než PSP 3000. Když vezmeme v potaz, že úplně původní PSP vážilo 280 gramů a všechny další revize potom zhruba 188 gramů, tak z výpočtů vychází, že PSP Go bude vážit cca 107 gramů. Pírko to nebude, ale ruce z toho rozhodně bolet nebudou, jak se to bohužel stávalo u starších typů PSP. Jen pro ilustraci, Nintendo DSi váží 213 gramů. zatímco třeba iPhone 133 gramů. Aby z toho tedy nebyl opačný extrém a těch 107 gramů nebylo moc málo. Aby měl člověk vůbec pocit, že v ruce něco drží!

Dále Koller prozradil, že úhlopříčka displeje PSP Go bude mít 3.8 palců, což je zhruba 9.6 centimetrů. Všechny dosavadní modely PSP přitom disponovaly displejem s úhlopříčkou 11 centimetrů. Nový model je tedy v tomto ohledu menší o 1.4 cm, zřejmě při zachování stejného rozlišení 480 x 272. Nemělo by to, ale může, přinést problémy s čitelností textu v některých hrách pro předešlé modely, které budou s modelem novým kompatibilní. Jak už bylo naznačeno dříve, v prodeji bude zaráz PSP Go i PSP 3000, minimálně do chvíle, kdy se vyprodají skladové zásoby druhého jmenovaného.

A když už se brodíme prodejní bažinou, tak dle Kollera se PSP Go začne prodávat někdy na podzim. To znamená, že lze PSP Go čekat od září až do listopadu, protože od takových lidí se nedá čekat, že budou označení ročního období brát exaktně dle kalendáře.

PSP Go nebude mít UMD mechaniku, všechno se bude stahovat přímo na 16 GB flash disk v handheldu, ať už z PSN, či jinak. A co se her týče, zmiňuje se Koller specificky o (znovu)ohlášení Gran Turismo pro PSP na E3, prezentaci LittleBigPlanet pro PSP a představení nového Metal Gearu a Jak and Daxtera pro PSP. No zbytek se milé děti, rodiče i prarodiče dozvíme v úterý při tiskovce Sony. Tak zatím dovidenia a dopočutia 

Update 1: Na Eurogameru se objevily první oficiální fotky PSP Go, samozřejmě neoficiálně uniklé od někoho ze Sony.

Původní informace: Oficiální oznámení PSP Go je ještě pár desítek hodin vzdáleno, ale první neoficiální informace z oficiálních úst už se pomalu šourají na veřejnost. Nejdříve se dnes odpoledne objevily scany krabice od nového PSP a krátce poté i velmi nekvalitní video z PlayStation pořadu Quore, kde si svlečna moderátorka povídá o PSP Go s hardwarovým Sony big bossem Johnem Kollerem.

První záběry PSP Go, oficiální fotky a informace
i Zdroj: Hrej.cz

Audio stránka videa je bohužel velmi nekvalitní, ale krom záběrů LittleBigPlanet PSP, které běží na pozadí, Koller krom jiného hovoří o hrách Gran Turismo, Jak and Daxter a Metal Gear. Dále výslovně říká, že PSP Go nenahradí stávající model PSP 3000, který se bude nadále prodávat, a že interní flash paměť nového PSP dosáhne objemu 16 GB. Na videu se hovoří též o podpoře modrozuba, čili BlueTooth, které bude možné využít ke spárování s mobilem, třeba kvůli připojení k internetu. Video sledujte pod novinkou, nebo za tímto odkazem pokud používáte FireFox a video tím pádem nevidíte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama