littlebigplanet-ceka-novy-komunitni-portal
Novinka LittleBigPlanet čeká nový komunitní portál

LittleBigPlanet čeká nový komunitní portál

sleepless.

sleepless.

22. 5. 2009 10:04
Reklama

Protože je atraktivita a životnost LittleBigPlanet přímo závislá na zapojení komunity hráčů, kteří se mění na tvůrce obsahu, tak je logické, že tvůrci z Media Molecule hledají další způsoby, jak hráče/tvůrce udržet v kontaktu s hrou co nejdéle. Popřípadě je u hry udržet i ve chvíli, kdy nehrají ani nic netvoří. Právě na dosažení této mety je namířen připravovaný nový prvek v podobě webového portálu, přes který budou hráči moci propagovat vlastnoručně vyrobené úrovně, nebo si zde naklikat (třeba přes mobil cestou z práce/školy) úrovně do fronty, aby si je pak po zapnutí hry samotné mohli okamžitě stáhnout a hrát.

V průběhu Nordic Game Conference ve švédském Malmö odhalil výše popsaný plán spoluzakladatel Media Molecule Alex Evans, který dodal, že bude LBP portál podporovat i tradiční komunitní prvky typu žebříčky, komentáře, fotky, hodnocení a chybět nebude ani zjednodušený programátorský interface umožňující vytváření vlastní LBP aplikací pro weby typu Flickr a Google Maps. Kupříkladu bude přes tohle prostředí možné vytvořit Google Maps stránku zobrazující detaily o umístění úrovní na zeměkouli.

Zmíněná propagace vlastnoručně vytvořených úrovní bude probíhat díky specifické URL, která bude udělena každé úrovni ve hře. Hráč pak tuto adresu bude moci postovat na fórech, Twitteru, Facebooku, nebo posílat známým, kteří si onen level budou moci na LBP portálu prohlédnout a zařadit do fronty ke stažení s tím, že si ji pak vyzkouší.

Alex Evans pak ještě dodal, že tvůrci hodlají komunitu zapojit o další stupeň více do tvorby hry samotné, když jim prostřednictvím betatestů umožní vždy otestovat a okomentovat nové prvky dříve, než budou nasazeny do ostré verze hry.

Ke spuštění LBP portálu by dle Evanse mělo dojít co nevidět a není těžké si domyslet, že právě zde se pak hráči dozví podrobnosti o zmíněném plánu s testováním plánovaných nových prvků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama