psp-piratstvi-hodne-uzira-zisky-rika-sony
Novinka PSP pirátství hodně užírá zisky, říká Sony

PSP pirátství hodně užírá zisky, říká Sony

Michal Maliarov

Michal Maliarov

22. 4. 2009 16:13 34
Reklama

Peter Dille ze Sony se v rozhovoru pro Gamasutru rozpovídal o pirátství a jeho dopadu na trh PSP. Dle něho je to totiž hnusné a krade obrovské zisky na herním trhu. Inu, nemůžeme než souhlasit, ale co za ty přemrštěné ceny chcete?

„Všichni jsme přesvědčeni, že PSP pirátství ukradlo pořádný kus ze softwarových zisků,“ svěřil se Gamasutře. „Je to problém, ke kterému se herní průmysl musí obrátit společně. Sice se k tomu stavíme zodpovědně, zatím jsme však nepodstoupili žádné redikální kroky, pirátství je zločin a tak se musí trestat.“ „Není to dobré pro nás ani celou vývojářskou komunitu,“ dodal Dille. „Můžeme se podívat na informace z BitTorrent stránek ode dne, kdy vyšla Resistance: Retribution a uvidíme, jak jej spousta lidí ilegálně stahuje. Je to hnus.“

Dille řekl, že se potenciální ztráty z herních prodejů mohou vyšplhat až k hranici 50 milionů, na druhou stranu ale přiznává, že jsme vlastně všichni docela poctiví. „Nejsem naivní, ale myslim že většina lidí to dělá ze zcela normálních důvodů. Hodně jsme se naučili z hudebního trhu. Teď už je totiž natolik normální stahovat písničky i celá alba z internetu, že nikomu nedochází, že se jedná stále o ilegální krok. Když to mohou dělat všichni, tak proč ne já, že?“ dodává Dille.

Sony se chystá tento rok podpořit PSP další várkou hitů, včetně Assassin´s Creed, MotorStorm a LittleBigPlanet a bude dělat vše proto, aby to pirátům co nejvíce znemožnila. Kromě pirátů ale bude PSP a DS pod tlakem i ze stany iPhonu, který jako herní platforma nabírá na obrátkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama