umd-disky-jsou-pro-sony-kriticky-dulezite
Novinka UMD disky jsou pro Sony kriticky důležité

UMD disky jsou pro Sony kriticky důležité

sleepless.

sleepless.

27. 2. 2009 18:57 21
Reklama

Nejvíce pod kotel spekulací o chystané nové verzi handheldu PSP přiložil současný šéf Acclaimu David Perry. Na základě informací od utajeného kamaráda-vývojáře kupříkladu prohlásil, že PSP 2 se zbaví jakéhokoli diskového média, jmenovitě UMD disku, a bude fungovat pouze na paměťové karty, popřípadě interní paměť.

Soňácký papaláš John Koller však s Perrym nesouhlasí, minimálně ve věci UMD disků. Ty jsou prý pro Sony teď i v budoucnu důležité, doslova kriticky. Na druhou stranu však Koller nepopírá další Perryho spekulaci: zaměření Sony na digitální distribuci.

„V oblasti digitální distribuce se intenzivně angažujeme,“ holedbá se Koller a dodává: „Jednali jsme se spoustou vývojářů ohledně navýšení digitálně šířené produkce.“ Znamená to, že Koller nepřímo potvrzuje PSP 2? Podle Perryho bude handheld na digitální distribuci postaven, co?! Ne tak docela. Sony potřebuje prodejce v kamenných obchodech, a proto jim ještě pořád nadržuje: „Je tu určité zpoždění (mezi launchem hry ve fyzické a digitální podobě), protože chceme kamennému prodeji zajistit respekt a místo na slunci,“ uvedl Koller.

Zjevně však tohle podlézání nebude trvat dlouho, hned jak si kamenné obchody uvědomí, že pro ně digitální distribuce neznamená zánik. A dle Kollera už na to obchody pomalu přichází: „Prodejci se digitální větve prodeje her dlouho obávali, což se však v uplynulých devíti až dvanácti měsících změnilo.“

Opravdu se tedy nezná, že by Sony, v případě, že se nějaký handheld PSP 2 opravdu chystá, hodlala vsadit čistě na digitální distribuci a obrátila se tím ke kamenným obchodům zády. Spíše se snad pokusí UMD disky nahradit něčím skladnějším, přenosnějším a méně energii žeroucím.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama