konec-zmatku-infogrames-kupuje-zbytek-atari
Novinka Konec zmatků, Infogrames kupuje zbytek Atari

Konec zmatků, Infogrames kupuje zbytek Atari

sleepless.

sleepless.

1. 5. 2008 09:25
Reklama

Atari jde do háje, Infogrames jde taky do háje. Podobně mylnou představu má takové množství lidí, až to pěkné není. Na plné pecky se to ukázalo, když k Infogrames přešel Phil Harrison a všichni se divili, proč jde do krachující společnosti. Vtip byl v tom, že Infogrames vůbec nekrachuje a Atari nebyla ani US pobočka této francouzské firmy. Atari byla samostatná společnost, už pár let se potácející na kraji existenční propasti, v níž byl Infogrames majoritním akcionářem. Zmatkům už je však konec, žádné další směšování a zaměňování Atari za Infogrames a naopak se konat nebude, protože Atari a Infogrames už jsou definitivně zajedno.

Jak informuje Forbes, tak za ubohých 11 milionů dolarů si Infogrames nakoupila zbylé akcie Atari a stala se tudíž výhradním vlastníkem této společnosti. Ono je to vlastně všechno zatím dohodnuté pouze na papíře a k realizaci, potažmo uzavření celého obchodu dojde až ve třetím kvartále tohoto roku. Nicméně to už jsou pouhé formality.

Infogrames však nakonec do Atari vrazí mnohem víc než těch 11 melounů. Pokud tady nemá jít jen o výcuc značky a likvidaci toho co je pod ní, tak bude oživení a na nohy postavení Atari něco stát. Ostatně už nyní se vedení Infogrames zavázalo půjčit Atari 20 milionů dolarů, které mají posloužit k uhrazení možných nečekaných nákladů v mezidobí od uzavření dohody o koupi k jejímu uskutečnění.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama