novy-bioshock-kazde-2-roky-la-noire-az-za-rok
Novinka Nový BioShock každé 2 roky, LA Noire až za rok

Nový BioShock každé 2 roky, LA Noire až za rok

sleepless.

sleepless.

11. 9. 2007 09:55 1
Reklama

V průběhu konferenčního hovoru s investory a analytiky, který následoval po zveřejnění výsledků hospodaření za 3. čtvrtletí účetního roku 2007, naznačil šéf správní rady Take 2 Strauss Zelnick, že s BioShocku bude série, která se nového dílu dočká každé dva roky. Promluvil rovněž o posunu vydání titulů L.A. Noire a Beaterator.

Na otázku analytika, jak uspokojit hlad fanoušků po určité značce, aniž by přitom docházelo k dojení oné značky, Strauss Zelnick odvětil následovně. Nelze prý brát všechny produkty stejně. Zatímco u sportovních her je běžné, že vychází každý rok nový díl, tak u ostatních her to možné není.

V případech „těch ostatních“ her se prý osvědčil model vydávání nových dílů ve zhruba dvouročních intervalech, tak jak tomu je například u GTA série. Podobnou strategii Take 2 hodlá uplatnit i v případě BioShocku. Znamená to, že se hráči podle všeho zcela určitě dočkají dalšího BioShock titulu. Třeba to bude hra z pohledu jiné osoby, která se do Rapture dostala ve stejné době, jako hlavní hrdina BioShocku. Řekněme něco jako Half-Life datadisk Blue Shift co? Zní to ale divně...

Součástí zveřejnění hospodářských výsledků byla informace o tom, že Take 2 odeslala do obchodů na celém světě celkem 1.5 milionu kopií PC a Xbox 360 verzí BioSHock. Strauss Zelnick však nebyl na otázku analytika schopen odpovědět, kolik kusů hry se skutečně prodalo a prodejnost hry tak označil slovně za úžasnou. Údajně je prý BioShock na dobré cestě k tomu, aby se stal jednou z nejrychleji prodávaných her historie, což je samozřejmě hloupost a navíc zcela o ničem vypovídající označení. Na druhou stranu zní docela dobře a dá se použít v různých zprávách a reportech ke zlepšení image.

Dost už ovšem o BioShocku. Strauss Zelnick rovněž potvrdil, že Take 2 vyřadila detektivní noir akci L.A. Noire od Team Bondi a Rockstar Games ze svého seznamu her, které by měly vyjít v průběhu fiskálního roku 2008. To znamená, že pokud L.A. Noire vůbec někdy vyjde, tak to bude nejdříve až v listopadu 2008. To samé pak platí pro PSP hudební titul/aplikaci Beaterator od Rockstar Games. V obou případech došlo k posunut vydání kvůli tomu, že má Take 2 na fiskální rok 2008 připraveno vydání řady jiných potenciálně velkých titulů - údajně. Nějak nám to jako regulérní důvod nesedí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama