mensi-a-lehci-model-psp-startuje-dnes
Novinka Menší a lehčí model PSP startuje - dnes

Menší a lehčí model PSP startuje - dnes

sleepless.

sleepless.

5. 9. 2007 12:40
Reklama

Pokud jste s koupí handheldu Sony PSP čekali až do teďka jenom kvůli jeho tloušťce a váze a ničemu jinému, tak si můžete zaběhnout k nejbližšímu prodejci. Měl by totiž ode dneška prodávat novou verzi PSP Slim, která je o 33% procent lehčí a 19% tenčí než model původní. Jenže se obáváme, že lidí, kteří až do teďka s koupí váhali jenom kvůli váze a tloušťce, zrovna moc nebude.

Každopádně, jak už je výše naznačeno, tak se nový model PSP začala právě dnes prodávat v Evropě, severní Americe i v Japonsku. Zájemci za něj zaplatí 4 990 Kč, což je doporučená maloobchodní cena. Není tedy vyloučeno, že PSP Slim seženete u některých prodejců i za cenu o pár kaček menší. Tak a teď si něco málo povíme o tom, co vlastně nové PSP umí a jak vypadá.

Menší a lehčí model PSP startuje - dnes
i Zdroj: Hrej.cz

 

PSP Slim váží 189 gramů, což je o zmíněných 33% méně než PSP model původní. Délka ani výška se u nového PSP nezměnily, zato tloušťka ano – z 23 mm na 18.6 mm, což je o 19% méně. Display PSP Slim je stejný jako u původního modelu, což platí i o rozložení tlačítek a ovládacích prvků.

Hlavní novinkou PSP Slim je možnost propojení s televizorem, kdy pak obrazovka nahradí displej na PSP. Člověk pak bude filmy, obrázky a hry spouštět na PSP, ale sledovat a to bude na TV. Tady je však třeba připomenout, že pro sledování PSP her na obrazovce TV je třeba komponentní video kabel, zatímco pro sledování filmů a obrázků postačí kompositní kabel. Oba dva druhy kabelů se budou prodávat samostatně a nejsou součástí základního balení PSP Slim. O tom už jsme však psali včera.

No a nakonec nám tu zbyly ještě dvě vylepšení, kterými PSP Slim oproti původnímu modelu disponuje. Jde o upravené dočasné ukládání herních dat z UMD disku do paměti, což by mělo značně zkrátit loading ve hrách. Zřejmě to však bude záviset hlavně na tom, jak tuhle funkci využijí sami vývojáři. Zřejmě právě kvůli novému systému dočasného ukládání dat z UMD disku byla základní paměť PSP zvýšena z 32MB na 64MB.

Tak a úplně poslední novinkou, o níž se zmíníme, je možnost dobíjet akumulátor v PSP skrze USB kabel buď po připojení K PS3 nebo PC. MP3 přehrávače už něco podobného umí docela dlouho a nyní byla tato užitečná funkce konečně přidělena i PSP. Samozřejmě nadále platí, že bude akumulátor v PSP možné dobíjet normálně ze sítě přes AC adaptér.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama