narust-podpory-wii-ds-od-jpn-vydavatelu
Novinka Nárůst podpory Wii/DS od JPN vydavatelů

Nárůst podpory Wii/DS od JPN vydavatelů

sleepless.

sleepless.

29. 6. 2007 10:22
Reklama

Podle článku z VarietyAsiaOnline, který je postaven na informacích publikovaných na základě průzkumu japonského deníku Nikkei, hodlá trojice velkých japonských vydavatelských/vývojářských společnosti razantně navýšit svoji produkci her pro platformy od Nintenda na úkor platforem od Sony. Platformy od Microsoftu nebyly, vzhledem k situaci na japonském trhu logicky, do průzkum zahrnuty.

Společnost Namco Bandai hodlá produkci her pro platformy od Nintenda navýšit v průběhu fiskálního roku 2007 (končí 31. března 2008) o 109 procent, když má v plánu vydat celkem 115 titulů pro Wii a DS. Sega je na tom podobně, kdy chce v průběhu fiskálního roku 2007 vydat 49 Wii/DS her, což je oproti minulému fiskálnímu roku nárůst o 96%.

Jedině spol. Capcom navýší produkci her pro Wii a DS v aktuálním fiskálním roce pouze o 5 procent, když chce do konce března příštího roku vydat zhruba 20 Wii/DS her. Všechny tři jmenované společnosti přitom hodlají produkci pro platformy od Sony (PSP, PS2, PS3) snížit v aktuálním fiskálním roce o 30 – 40%.

Průzkum se bohužel nezabývá plánem dalších velkých japonských společností jako jsou například Konami (největší japonský third-party vydavatel pro konzole a handheldy) a Square Enix. V případě Square Enix se článek zmiňuje jenom o tom, že tato společnost nevydá do konce března 2008 ani jeden PS3 titul, jak už jsme informovali před pár dny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama