forza-2-opet-na-spici-zebriku-prodejnosti-her-v-uk
Novinka Forza 2 opět na špici žebříku prodejnosti her v UK

Forza 2 opět na špici žebříku prodejnosti her v UK

sleepless.

sleepless.

26. 6. 2007 16:29
Reklama

Závodní simulace Forza Motorsport 2 si i třetí týden v řadě udržela první místo v žebříčku 40 nejprodávanějších her na území Velké Británie. O něčem podobném se prvnímu dílu na Xboxu mohlo jenom snít, když se v listopadu 2005 vyšplhal nejvýše na místo druhé. Na úspěchu FM2 nic nemění ani fakt, že oproti minulému týdnu klesly prodeje hry o 45%. Pořád to na první místo stačí.

Z osmého až na druhé místo se naopak posunula multiplatformová záležitost Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer, jejíž kvality raději přejdeme s mírným zakašláním. Hry podle filmů jsou prostě předurčeny k tomu, aby navzdory nevalné kvalitě bořily žebříčky prodejnosti, nebo ne?

Třetí místo v týdnu, který skončil 23. června, obsadila další závodní hra, tentokrát je to Colin MCRae: DIRT od Codemasters. Xbox 360 verze hry se přitom v žebříčku nejprodávanějších Xbox 360 her drží na druhém místě hned za Forza Motorsport 2, když na místo třetí se hned po svém uvedení na trh vyhoupla závodní arkáda FlatOut: Ultimate Carnage. Připomínáme, že jsme se teď chvilku bavili o žebříčku nejprodávanějších Xbox 360 her. V celkovém žebříčku, kde se prodeje více verzí jedné hry sčítají, se Flatout: UC dostal na velmi pěkné 14. místo, což si skoro zaslouží gratulaci.

Jen o jedno místo před FlatOutem se na svět mračí Shrek Třetí, tedy videoherní adaptace stejnojmenného filmu, která se v dalších týdnech bude zcela určitě posouvat nahoru. Zatím totiž vyšly pouze DS, Wii, 360 a PC verze Shrek: The Third, přičemž verze hlavní pro PS2 se na trhu objeví až 29. června. Uvidíte, jak právě prodeje PS2 verze posunou hru v celkovém žebříku nahoru.

Z druhého místa na sedmou příčku spadl Tomb Raider: Anniversary. Naopak filmové tituly Pirates of the Caribbean: At World’s End a Spider-Man 3 se zuby nehty svých lehce vydobytých pozici drží. Piráti spadli ze třetího místa jenom na čtvrté a všemi milovaný pavoučí muž si navíc o jednu příčku polepšil, když z místa sedmého poskočil na šesté. Zmínku si také zaslouží umístění novinkového PS3/Xbox 360 titulu Armored Core 4 na 39. místě žebříčku prodejnosti, což zas tak očekávané nebylo. Jakoby majitelé next-gen konzolí neměli co hrát…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama