doplnujici-informace-o-psp-1-5-druhe-kolo
Novinka Doplňující informace o PSP 1.5 - druhé kolo

Doplňující informace o PSP 1.5 - druhé kolo

sleepless.

sleepless.

13. 6. 2007 11:56
Reklama

Update - K neustále se vršícím zvěstem a spekulacím o nové verzi handheldu Sony PSP se na oficiálním PlayStation blogu vyjádřil marketingový manažer John Koller. Neřekl však nic objevného. Spekulace ani nepotvrdil, ani nepopřel. Pouze je označil za spekulace a trval na tom, že společnost Sony nic neoznámila.

Nezbývá než Kollerovi poděkovat za opravdu úžasně užitečný post, byť chápeme, že v téhle situace nelze reagovat jinak. A to jsme si nejdříve mysleli, že PlayStation blog skutečně k něčemu bude. Nezbývá tedy než počkat až Sony s informacemi o nové verzi PSP vyrukuje na E3, o čemž jsme tak na 90 procent přesvědčeni.

Nedlouho po zveřejnění nepotvrzených informací ohledně chystané nové verze handheldu PSP na Kotaku se objevilo doplňující info i na Rumor Reporter. Opět jde o informace neoficiální, které prý údajně pochází od zdrojů, jež mají k PSP nějakým způsobem blízko. To však nic nemění na faktu, že jde jenom o spekulace a fámy. Už je víceméně jisté, že Sony představí novou verzi PSP na E3 počátkem července. Následující informace tedy berte pouze jako orientační. Ve výsledku může být vše trošičku jinak.

Na rozdíl od Kotaku zdroje hovoří zdroj Rumor Reporter o tom, že sice nová verze PSP nabídne interní flash paměť, ale nebude to 8 GB, nýbrž 4 GB – možná. S UMD disky sice nová verze PSP bude počítat, ale jejich přehrávání prý nebude (o moc) rychlejší (jak tvrdil zdroj informací na Kotaku). Navíc už nebude mít UMD mechanika klasickou odklápěcí podobu. Půjde o zasouvací slot.

No a pak je tu otázka displeje. Podle Kotaku má jít o LED displej. Rumor Reporter však uvádí, že půjde opět o LCD displej. Výdrž akumulátorů by však měla být každopádně v nové verzi PSP mnohem větší. PSP 1.5 prý bude menší, kompaktnější a hlavně, displej se bude zřejmě nějakým způsobem vyklápět, či vysouvat, tak jak to známe z mnoha mobilních telefonů a přístrojů pro SMSkování (názorných ukázek máte spoustu třeba tady) zvaných sidekick.

Jinak prý nová verze PSP nabídne BlueTooth, což zní docela logicky a hardware, tedy vnitřnosti, by měl být víceméně totožný s původní/současnou verzí PSP. Cena PSP 1.5 podle Rumor Reporter odpovídá náznakům z Kotaku, což se dá říci i o předpokládaném termínu zahájení prodeje. Takže by nová verze PSP měla stát cca 170 dolarů a k dispozici by měla být na přelomu léta a podzimu. Uvidíme, jak to nakonec dopadne, respektive čí zdroje jsou věrohodnější - jestli Kotaku, nebo Rumor Reporter.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama