nove-informace-o-psp-1-5-v-prodeji-uz-v-srpnu
Novinka Nové informace o PSP 1.5 – v prodeji už v srpnu?

Nové informace o PSP 1.5 – v prodeji už v srpnu?

sleepless.

sleepless.

8. 6. 2007 15:44 4
Reklama

O tom, že společnost Sony chystá novou verzi handheldu PSP se hovoří už více než rok. Naposledy jsme se přitom o nástupci PSP zmiňovali v letos v březnu, kdy šéf britské divize Sony víceméně potvrdil, že Sony na nové verzi PSP pracuje. No a nyní na tohle skoro-potvrzení navázal herní blog Kotaku, který přináší konkrétní informace o tom, jak bude další handheld od Sony vypadat. Informace jsou to prý důvěryhodné a pochází ze zdrojů blízkých společnosti Sony.

Předně je třeba říci, že Sony nechystá rovnou nástupce PSP, ale jenom jakousi remasterovanou verzi, která bude tenčí, lehčí, nabídne nový displej i interní flash disk a dvojnásobnou výdrž baterií. Základem nové verze PSP je nový LED displej, který nabízí údajně perfektně ostrý obraz, zabere v PSP méně místa a hlavně bude požírat méně energie, což se prý blahodárně projeví na výdrži akumulátorů. Ztenčené PSPčko bude kromě interní flash paměti o velikosti 8GB stále využívat UMD mechaniku pro přehrávání UMD disků. Měla by však být tišší a roztáčet UMD kolečka až dvojnásobnou rychlostí.

Velké změny postihnou i uživatelské rozhraní. Na budoucí majitele PSP Slim bude čekat nový směrový kříž. Informace o tom, jestli se nějak změní analogový knoflík bohužel nejsou k dispozici. Snad ano. Sony se prý ještě sále rozmýšlí, jestli bude součástí nové verze PSP i kamerka, ale údajně to prý kvůli co nejmenším nákladům na produkci vypadá, že nakonec nebude. Nová verze PSP by měla podle Kotaku stát pod 170 dolarů, představena bude oficiálně na letošní E3 a prodávat by se měla začít už v srpnu, nejpozději v září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama