wii-se-vuci-ps3-prodava-v-jpn-v-pomeru-5-1
Novinka Wii se vůči PS3 prodává v JPN v poměru 5:1

Wii se vůči PS3 prodává v JPN v poměru 5:1

sleepless.

sleepless.

5. 6. 2007 06:58
Reklama

Zatímco ještě v dubnu se konzole Wii prodávala v Japonsku vůči PlayStation 3 v poměru 4:1, tak v průběhu května se rozdíl ještě zvýšil a na jednu prodanou konzoli PlayStation 3 připadlo 5 prodaných konzolí Wii. Tak to alespoň tvrdí čísla zveřejněná firmou Enterbrain přes Bloomberg, jež potvrzují trend, který lze vypozorovat z údajů o prodejnosti videoherního hardwaru v Japonsku, který každý týden zveřejňuje společnost Media Create.

Konkrétní čísla od Enterbrain hovoří o tom, že se za květen prodalo 251 794 kusů Wii. Přesné číslo o prodejích PS3 za květen k dispozici není, ale pohybuje se okolo 50 000 ks prodaných PS3. Jen pro úplnost, konzole Xbox 360 se během května prodalo podle Enterbrain v Japonsku 11 082 kusů. Na poli handheldů je situace stejně jasná jako u konzolí. Zatímco handheldu Nintendo DS se během května prodalo dle Enterbrain 620 670, tak handheldu PSP 123 673 kusů.

Výše uvedené údaje dokazují, že celkový pokles prodejů her i videoherního hardwaru, k němuž v Japonsku došlo po Golden Week svátcích na konci dubna, ještě umocnil rozdíl v prodejnosti Wii a PS3, respektive DS a všech ostatních konzolí i handheldů. Zatímco například prodeje PS3 klesly v průběhu května pod magickou hranici 10 000 kusů za týden, tak prodeje Wii se zastavily těsně nad hranicí 50 000 ks za týden a pak už jen stoupaly směrem vzhůru ke svému obvyklému průměru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama