brash-ent-nova-spolecnost-producenta-filmu-300
Novinka Brash Ent. - nová společnost producenta filmu 300

Brash Ent. - nová společnost producenta filmu 300

sleepless.

sleepless.

27. 3. 2007 08:19
Reklama

Prezident společnosti Legendary Pictures a hlavní producent, do českých kin právě uváděného, filmu 300 Thomas Tull (produkoval i Superman Returns a Warcraft film) se rozhodl vstoupit na nejistou půdu videoherního průmyslu a spolu s dalšími investory a partnery (Jim Altenbach, Mike McQuary) založil společnost Brash Entertainment. Tull však Brash Ent. přímo nevede, respektive neúčastní se každodenních operací. Sedí si jen v klídku ve správní radě a hlídá, aby se jím investované peníze neztratili v nějaké černé díře.

Ve vedení Brash Entertainment sedí dva zkušení pánové Mitch Davis a Nicolas Longano. První jmenovaný zaujal pozici CEO a druhý se stal prezidentem Brash Ent. Oba dva spolu dlouho pracovali v Massive Incorporated, což je jedna z největších společností zabývající se in-game reklamami. Longano byl navíc dlouho ve vedení Vivendi Universal.

Všechny tituly, které Brash Ent. do budoucna vyprodukuje bude na základě již uzavřené dohody vydávat společnost Warner Bros. Interactive. Bohužel zatím není znám ani název žádného z chystaných titulů, byť se spekuluje o tom, že by mohlo jít o herní adaptaci filmu 300 pro PC. Zatím totiž videoherní adaptace filmu 300 vyšla exkluzivně pouze na handheldu PSP pod názvem 300: March to Glory.

Podle prvotních, ale neoficiálních, informací se vedení Brash Ent. podařilo sehnat investora, který nové společnosti poskytl základní kapitál ve výši zhruba 150 milionů dolarů. Podle informace oficiální, která se objevila hned poté, co o Brash Ent. začaly kolovat různé vzkazky, je však výše základního kapitálu daleko vyšší. Informace o tom, že jde od investici soukromého subjektu je prý pravdivá.

Co však zatím potvrdit nelze je podnikatelský plán Brash Ent. , který dle neoficiálního infa počítá s produkcí a vydáním  60 – 100 her podle filmových, knižních a hudebních předloh v následujících pěti letech, což tedy nezní zrovna moc pravděpodobně, ani za předpokladu, že budou spolupracovat s desítkami týmů z celého světa, jak to mají v plánu. Jejich plán je vůbec zajímavý, tedy tak trochu negativně zajímavý. Zatím se totiž baví pouze o tom, jak je produkce her, které budou vycházet společně s filmy strašně lukrativní. O nějakých kvalitních titulech zatím ve spojení s Brash Ent. napadlo ani slovo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama