psp-jako-ucebni-pomucka
Novinka PSP jako učební pomůcka

PSP jako učební pomůcka

sleepless.

sleepless.

13. 3. 2007 12:34
Reklama

Společnost Sony sice nechce být lídrem v oblasti edutainmentu, ale šanci se v tomto prostoru angažovat rozhodně neodmítá, jak prozradil šéf SCE UK Ray Maguire během promo akce PSP in Education National Launch, která se v rámci programu ConnectED konala v Londýně. Spol. Sony v tomto ohledu začala být aktivní už v roce 2003, kdy ve školách zkoušela prosadit PS2 a EyeToy kamerku, ale nějak to tenkrát nevyšlo. Tentokrát se však zdá, že je handheld PSP pro edukativní účely daleko vhodnější a tudíž by se jeho užívání mohlo v určité míře na britských školách rozšířit.

Dokazuje to i vyjádření Richarda Owena ze školy Maplesden Noakes, podle něhož se učitelům líbilo, když mohl každý student s pomocí PSP pracovat svým vlastním tempem. Například si přetáčet audio i videoukázky dle libosti, aby měl jistotu, že munic neuniklo a tak dále. Úspěch prvotních experimentů prokazuje i fakt,ž e bude už brzy rozšířen do dalších 10 škol v Newcastlu a okolí.

Během PSP in Education National Launch však došlo i na prezentaci speciálně upraveného titulu v PS2 sérii Buzz od Relentless Software, který namísto otázek ze světa pop music, filmu, nebo sportu, obsahoval kvízy a otázky vybrané tak, aby žáky připravily na jednu z důležitých zkoušek na druhém stupni. Podle producenta Jeffa Gamona z Reletless Software se speciální školní verze Buzze v testech docela osvědčila, když žáci, kteří se s pomocí výše zmíněné hry učili, dopadli u zkoušek veskrze výborně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama