rebellion-kupuje-tvurce-mercury
Novinka Rebellion kupuje tvůrce Mercury

Rebellion kupuje tvůrce Mercury

sleepless.

sleepless.

10. 3. 2007 07:11
Reklama

Společnost Rebellion se naší novinkovou sekcí mihla naposledy už v červnu minulého roku, když jsme psali o tom, jak si po krátkém jednání s Eidosem/SCi koupila tvůrčí tým Code Design, respektive to co z něj zbylo po několikaletém strádání. No a dnes budeme o Rebellion hovořit z víceméně stejné pohnutky. Společnost Rebellion totiž oznámila akvizici dalšího vývojářského týmu.

Tentokrát jde o jedno ze studií společnosti Ignition Entertainment, konkrétně studio Ignition Banbury, jež bude většině hráčů známé spíše pod názvem Awesome Studios. Pokud někdo ještě pořád tápe a nemá ani páru, co je studio Ignition Banbury, respektive Awesome Studios zač, tak mu napovíme, že jde o tvůrce několika kulečníkových titulů (Pool Paradise, Jimmy White's Cueball World, Jimmy White's 2: Cueball), kteří však v posledních dvou letech vychrlili na trh sadu her ve své vlastní sérii Mercury. Konkrétně to jsou tituly Archer MacLean's Mercury a Mercury Meltdown pro PSP nebo Mercury Meltdown Remix pro PS2. Už brzy se navíc na trh dostane titul Mercury Meltdown Revolution pro konzoli Wii.

Cena, kterou spol. Rebellion za Ignition Banbury zaplatila, je jako obvykle držena pod pokličkou. Stejně tak zatím není jasné, jestli práva na tvorbu dalších Mercury her přešla spolu s koupí týmu Ignition Banbury na Rebellion, nebo jestli si tohle docela úspěšné IP ponechala spol. Ignition. To ukáží až další měsíce. Je však jasné, že vedení Rebellionu o získání práv na tvorbu Mercury nešlo.

Vyplývá to z komentáře šéfa Jasona Kingsleye, podle něhož byla akvizice Ignition Branbury motivována potřebou zkušené a kreativní pracovní síly. Spolu s lidmi z Ignition Branbury totiž počet zaměstnanců Rebellion činí aktuálně 280 a všichni budou plně vytížení prací na už nasmlouvaných čtyřech projektech pro blíže neupřesněné vydavatelské společnosti.

Jen pro úplnost je třeba dodat, že se spol. Rebellion soustředí hlavně na práci na zakázku a vlastní in-house projekty moc často nevytváří.  K těm několika málo hrám, které vzešly kompletně ze studií týmu Rebellion patří – Sniper Elite, Rogue Trooper, Judge Dredd vs Judge Death a další. Naopak mezi hrami, jež zaměstnanci Rebellion vytvořili na zakázku patří GUN: Showdown (PSP), World War Zero (PS2), Miami Vice The Game (PSP), Bond: From Russia With Love (PSP) a další. Spol. Rebellion je také vydavatelem známé komiksové řady 2000AD, která vychází už 29 let.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama