metal-gear-a-silent-hill-multimedia-pro-psp
Novinka Metal Gear a Silent Hill multimédia pro PSP

Metal Gear a Silent Hill multimédia pro PSP

sleepless.

sleepless.

26. 1. 2006 08:57
Reklama

Během včerejší promo show společnosti Konami v San Franciscu došlo k odhalení celé řady zajímavých projektů a vyjasnění několika menších záhad. Jednou z nich byl až doposud poněkud tajemný projekt Metal Gear Solid BD, o němž se Hideo Kojima zmínil koncem minulého na stránkách magazínu Famitsu. Už tehdy se pochybovalo tom, že jde o regulérní hru a nyní to společnost Konami sama nepřímo potvrdila. V rámci snahy o co největší vydojení (finanční samozřejmě) svých současných hitových titulů a populárních brandů se totiž Konami rozhodla vytvářet "nové žánry". V praxi ovšem tento honosný cíl zatím vypadá tak, že se vezme populární titul, či série a na jeho základě se vytvoří jakási forma interaktivního komiksu, který však není tvořen pouze obrázky a textem, ale je doplněn hudbou, videoukázkami, dabingem a lehkými adventure prvky. První dva obětní beránci této nové strategie Konami jsou série Metal Gear Solid a chystaný film Silent Hill.

V případě MGS se skalní fans mohou těšit na PSP titul s pracovním názvem Metal Gear Solid Digital Comic, za nímž stojí pánové Hideo Kojima, producent Noriaki Okamura a Ashley Wood, který je samosebou odpovědný za artworky. Jeho styl určitě většina čtenářů zná díky Spawnu, nebo starším MGS komiksům. Podle Konami je MGS Digital Comic něco více než jen komiks v digitální podobě. Údajně jde o interaktivní zážitek, v němž musí hráč vyšetřovat stopy, spojovat si jednotlivé příběhové linky, dojde prý i na puzzle a to vše na několik způsobů. Konkrétnější informace zatím bohužel nejsou k dispozici na rozdíl od obrázků někde kolem a v této galerii.

Podobným způsobem jako MGS bude do interaktivního multimediálního produktu zpracován i chystaný film Silent Hill. To co si Konami pro fans SH chystá zatím nese pracovní název Silent Hill Experience, mělo by to vyjít letos okolo dubna společně s filmem a půjde o kombinaci hudby, videoukázek a komiksu postaveného na příběhu z filmu. Celý produkt přitom bude rozdělen do šesti cca 15ti minutových kapitolek. Hudební část by měl mít na starosti autor hudby k SH hrám Akira Yamaoka a videoobsah bude vedle ukázek z filmu a her tvořit rozhovor s režisérem filmu Christopherem Gansem a právě s Akirou Aymaokou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama